Combatent el SPAM als comentaris del blog: Mollom

Pot passar que la teva feina faci que no puguis actualitzar el teu blog. Fins i tot arribes a no visitar-lo. Aleshores arriba una horda de spammers rabiosos, amb dèria per inundar el teu blog venent Viagres, Cialis i merda semblant. Aquest ha estat exactament el cas d’aquest blog. Resultat? Més de 350.000 comentaris de publicitat, la base de dades plena, no es podien afegir comentaris des de feia mesos… un desastre.

He esborrat els comentaris per tornar a començar des de 0. Peró cinc minuts després ja tenia 20 comentaris SPAM nous! Evidentment s’ha de fer quelcom perquè no torni a passar…

He implementat el sistema Mollom, que a mes de ser capicua (un palíndrom, que se’n diu), es molt potent: fa un anàlisi del text que s’escriu, i si desperta la mes mínima sospita de ser SPAM, aleshores demana un CAPTCHA. Des d’aleshores no ha aparegut cap comentari de SPAM al blog.

La instal·lació ha estat senzillíssima. Primer ens hem de registrar a la web mollom.com, i donar d’alta un un nou site (Site manager -> Add new site). Escollim “Mollom free” i després escollim les quatre dades que ens demana. Al següent pas ens donarà dues claus que haurem d’afegir al nostre blog mes endavant.

Un cop fet això, ve la part del teu site. S’ha de descarregar el modul del projecte mollom a drupal.org, descomprimir-ho al directori de móduls de Drupal, i activar-ho a “Administer -> Site building -> Modules”. Un cop activat, anem a la part de configuració (Administer -> Site configuration -> Mollom) i allá hi posem les claus que ens han donat abans, i configurem quan volem que s’activi el filtre antispam.

Et voilà! Ja ho tenim activat. Hem acabat amb l’SPAM en 5 minuts.

Tomàs

Tomàs

Ja posaré alguna cosa