Canviant-li la cara al nagios: nagios nuvola style

Siguem sincers. Nagios té moltes moltes coses bones. Però també en té de dolentes: guarda l’històric en fitxers de text no indexats, executa un CGI compilat, el sistema d’arxius de configuració es força farragós per fer altes i baixes de màquines (sobretot baixes)… i sobretot: es lleig. Potser lleig no és la paraula… és auster, simple, poc atractiu.

A mi (i suposo que no sóc l’únic) m’importa ben poc, perquè és una eina i fa la seva feina. No estic per gaudir de mirar-la, sinò perquè m’avisi quan les coses van malament, i m’expliqui per què van malament. Però en aquest món, els que prenen les decisions i compren coses, acostumen donar-li importància a l’aparença, moltes vegades més enllà de les funcionalitats. Aleshores si vols convèncer algú perquè faci servir nagios tindries moltes més possibiltats si fos maco.

Aquí es on entra el nagios nuvola style, per donar-li un altre aspecte molt diferent al nagios i fer-lo més agradable (a la pàgina completa d’aquest article podreu veure dues captures de pantall per comparar). Està fet pels mateixos que van desenvolupar el nagiosql, i tot i que té una pàgina a nagiosexchange, l’arxiu descarregable d’allà esta corrupte (falla un css, el status.css, i es veu tot molt diferent). Jo el vaig treure d’aquesta web, i el podeu descarregar d’aquí també.

Instal·lar-ho es senzillíssim. Només cal copiar els arxius dintre del directori “html” de la teva instal·lació. En una debian, per exemple, es tan senzill com:

wget http://tomas.cat/blog/sites/default/files/nagios-nuvola-1.0.3.tar_.gz
mkdir nuvola
cd nuvola
tar zxvf ../nagios-nuvola-1.0.3.tar_.gz
cp -a html/* /usr/share/nagios3/htdocs/
cp -a html/stylesheets/* /etc/nagios3/stylesheets/.

I llestos, ja hem millorat l’aspecte del nostre nagios!

Així és com es veu el nagios “original”:

I aixi és com es veu amb la cara canviada:

Tomàs

Tomàs

Ja posaré alguna cosa